Vår lunchbuffé
Varje måndag till fredag 11:00-14:00 hittar du säsongens smaker i vår lunchbuffé. Med starkt fokus på det vegetariska och veganska köket och med basen i skandinaviska råvaror väljer du själv vad du vill äta och betalar efter vikt. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Snittpriset för våra lunchgäster ligger på ca 95 kr, men du avgör förstås själv hur hungrig du är, och därmed priset på din lunch.
Pris just nu, en kopp kaffe ingår i lunchen: 31 kr / hg
Veganska soppor finns alltid som ett alternativ (fast pris 85 kr), och brödet på brödbuffén kommer alltid dagsfärskt direkt från vårt eget bageri.
Lunchmeny vecka 47
Måndag
Bulgurbiffar med grillad röd paprika och spenat samt dragonkräm och rostad potatis (G)
Ugnsbakad kycklinglårfilé med grönpepparsås, serveras med västerbottenmos ( L)
Blomkålssoppa med rostade frön
Tisdag
Stekt gnocchi med champinjoner, zucchini, soltorkade tomater samt parmesandipp (G/L)
Rårakor med stekt rimmat fläsk och lingonsylt
Morotssoppa med apelsin
Onsdag
Auberginegratäng med mozzarella, tomat, röd paprika och salviasmör (L)
Högrevsgryta med rotfrukter och svamp, serveras med persiljeslungad potatis
Potatis- och purjolökssoppa
Torsdag
Risotto med sauterad höstsvamp, rucola, gremolata och parmesan (L)
Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, gröna ärtor, äppelmos och kokt potatis (L)
Sellerisoppa med friterad grönkål
Fredag
Vegetariska ”köttbullar” av sojafärs med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré (G/L)
Panerad kycklingschnitzel med rödvinssås, råstekt potatis och vitlökssmör (G/L)
Tomatsoppa med chipotle
(G) = Innehåller Gluten, (L) = Innehåller laktos, (G/L) = innehåller gluten och laktos. Fråga gärna personalen vid allergier